Jocelyne Beroard: Band

Jocelyne Beroard: Band

Het hebben van een band in de muziekwereld is vaak van een groot belang. Op deze manier kun je met elkaar muziek maken en heb je meerdere personen. Zo heb je vaak een lead zanger of zangeres, maar ook andere personen die een instrument bespelen. Denk bijvoorbeeld aan een gitarist of iemand die een piano kan bespelen. Op deze manier kan je samen met andere een leuke combinatie vormen en ook goede muziek maken. De bekende Franse zangeres Jocelyne Board heeft ook een band gehad en deze heette Kassav. Deze band is wereldberoemd en heeft ook een eigen muziekgenre bedacht. Zo heet deze genre Zouk en is deze natuurlijk heel erg nieuw. Bij deze muziek genre gaat de muziek heel snel en wordt er gezongen met een krachtige stem. Deze stem moet vanuit de ziel komen en is dit bij Jocelyne Beroard het geval. Zo heeft ze een krachtige stem en heeft ze samen met de band veel mooie liedjes gemaakt. Ook hebben ze albums uitgebracht en hebben ze vaak opgetreden bij verschillende concerten.

Soloartiest

Ook heeft Jocelyne Beroard als soloartiest veel gedaan en veel verschillende nummers gemaakt. Deze heeft ze ook allemaal zelf geschreven en is ze ook een goede songwriter. Daarnaast heeft ze ook veel prijzen hiervoor gewonnen en heeft ze 4 verschillende albums uitgebracht. Op deze manier is het een bekende zangeres die in Frankrijk erom bekend staat dat ze goed kan zingen. Dit kan je bijvoorbeeld zien aan alle prijzen die gewonnen zijn door de zangeres.

 

Prijzen en een onderscheiding

Voor een artiest kan het heel fijn zijn om een beloning te krijgen voor je werk. Zo kun je met een prijs echt het gevoel krijgen dat je het goed doet. Jocelyne Beroard heeft daarom ook al veel dingen gewonnen en heeft ze voor haar eerste album ook een gouden schijf gewonnen. Dit betekent dat het album veel verkocht is en ook bekend staat in Frankrijk. Naast deze prijs heeft ze ook een onderscheiding gekregen van het land en is dit heel belangrijk. Zo krijgen niet veel mensen deze prijs en betekent dat je ook echt wat hebt gedaan. Ze heeft bijvoorbeeld bij een vliegtuigramp waar 180 mensen zijn overleden een speciaal liedje geschreven voor alle overledenen. Ook heeft ze een prijs gewonnen voor beste songwriter en betekend dit dat ze al haar nummers ook goed zelf kan schrijven natuurlijk.

MEER TE WETEN KOMEN

Jocelyne

Carrière

optredens